01 Mayıs 2025
weather
11°
Künye İletişim
İstanbul
KAPALI
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BagimsizGazete Güncel Gelinim Mutfakta Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır?

"Gelinim Mutfakta yarışmasının fenomen yarışmacısı Zülbiye'nin lezzetli ve kolay hazırlanan yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden. Zülbiye'nin malzemeleri arasında tavuk, yoğurt, baharatlar ve maden suyu bulunuyor. Sunumu ise pilav veya salata ile yapılarak şık ve lezzetli bir yemek haline getiriliyor."
Gelinim Mutfakta Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında adından sıkça söz ettiren Zülbiye yemeği, lezzeti ve kolay hazırlanışıyla herkesi cezbetmeyi başarıyor.

Zülbiye Yemeğinin Özellikleri

Zülbiye yemeği, hem günlük sofralar için pratik bir seçenek sunarken hem de misafirlerinize özel bir ziyafet sunmanızı sağlayacak kadar lezzetlidir.

Zülbiye, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir ve her damak zevkine hitap etmektedir.

Zülbiye Yemeğinin Malzemeleri ve Yapılışı

500 gram tavuk göğsü ya da isteğe bağlı olarak et tercih edilebilir. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve kekik, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı maden suyu kullanılır.

Öncelikle tavuk etlerini veya tercih ettiğiniz eti doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğradığınız soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Ardından etleri ekleyerek pişirin ve baharatlarla tatlandırın.

Başka bir kapta yoğurt ve maden suyunu karıştırın, tavukları ekleyin ve malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Un ve suyu ekleyerek koyulaşana kadar pişirin.

Zülbiye Yemeğinin Sunumu

Zülbiye yemeği sıcak olarak servis edilirken yanında pilav veya salata ile servis edilmesi tavsiye edilir. Sofranızı renklendirecek ve damakları şenlendirecek Zülbiye, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüzücü Aysu Türkoğlu'nun geçtiği Kaiwi Kanalı Nerede, Kaç km?

Yüzücü Aysu Türkoğlu'nun geçtiği Kaiwi Kanalı Nerede, Kaç km?